Omgeving

Dit vakantiehuis bevindt zich in het plaatsje Säckestad, nabij het dorpje Moholm. Moholm ligt 200 kilometer ten noordoosten van Götenborg en ongeveer 300 kilometer ten zuidwesten vanaf Stockholm. Het huis ligt gelegen tussen de grote meren Vänern en Vättern.

Het Vänern is het grootste meer van Zweden en het op drie na grootste van Europa. Het heeft een oppervlakte van 5655 km². Het een na grootste meer is het Vättern meer. Dit is 1893 km² groot. De beide meren worden met elkaar verbonden door het Götakanal, bekend om zijn vele sluizen om het verval van 93 meter te overbruggen. Er zijn dan ook veel geschikte locaties om bijvoorbeeld te vissen, kanoën en zwemmen.

Het vakantiehuis in Zweden bevindt zich in een groot recreatiegebied en is omringd door leuke plaatsen die een bezoekje meer dan waard zijn. In de buurt bevindt zich het mooie eiland Torzö, de natuurgebieden Kinnekulle, Tiveden en Hornborgasiön. In de omliggende plaatsen zijn er leuke winkels te vinden. De golfliefhebbers kunnen een balletje slaan op de nabijgelegen golfbanen.

Nabijgelegen plaatsen

 

Mariestad

De eerste ‘grotere’ plaats nabij het vakantiehuis is Mariestad, dat op ongeveer negentien km ten westen bereikbaar is per auto of fiets. Mariestad is de hoofdstad van de gemeente Mariestad en heeft een oppervlakte van 1096 hectare. De stad staat bekend om zijn pure natuur. Voor wandelen, bezoek aan het strand en frisse lucht is een bezoek aan Mariestad een aanrader.

Mariestad ligt aan het meer Vänern, water geeft deze stad zijn karakter. Er is veel te doen in Mariestad. Een overzicht van de attracties vind je op de website van TripadviserGoogle Maps geeft een goede route beschrijving om de weg naar Mariestad te vinden.

Karlsborg

Ongeveer vijftien kilometer van natuurreservaat Tiveden ligt Karlsborg. Een oude vestingstad met winkeltjes en gezellige terrassen aan het Göta Kanal. Bij Karlsborg liggen leuke strandjes aan het meer Vättern. Karlsborg ligt een kleine 50 kilometer ten oosten van de vakantiewoning in Säckestad. Benieuwd naar de route hier naar toe, bekijk dan Google Maps.

Karlsborg bezit een van de grootste bouwwerken in Europa. De omvang is ruim vijf kilometer met een oppervlakte van ruim 100 ha. De meeste gebouwen zijn nog in hun oorspronkelijke staat en zijn een bezoek meer dan waard. De geschiedenis van het gebouw wordt verteld bij diverse informatiepunten op het terrein. Tevens is er een vestingmuseum, dat zich ook op het terrein bevindt.

Skara

Skara ligt op een kleine 60 kilometer ten zuidwesten van Säckestad. Dit is één van de oudste steden van Zweden met veel bezienswaardigheden zoals de dom en het openluchtmuseum. Een eindje buiten de stad bevindt zich pretpark Skara Summerland. Het pretpark bezit enorme watervallen, stranden en Europa’s hoogste vrije val! Je treft hier maar liefst vier miljoen liter wateravontuur met daarnaast allerlei attracties en achtbanen. Beleef het zelf en ontdek de kracht van dit park. Meer informatie over dit geweldige pretpark is te vinden op hun eigen website.  (Deze website is engelstalig.)

Vervoer 

De trein

Je kunt er voor kiezen om Zweden met de trein te verkennen. Het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich in Töreboda. Dit plaatsje ligt 15 kilometer ten noordoosten van Moholm.

Auto

Zweden bezit goed onderhouden wegen en snelwegen met duidelijke verkeersborden. Tolwegen bestaan, met uitzondering van de Öresundsbrug en de invalsween van Stockholm en Göteborg, niet.

Kom je in de winter naar Zweden, dan zijn winterbanden verplicht. Lees meer over het autorijden in Zweden.

Vakantie in Zweden
Uitzicht vanaf het huis in Zweden